Om bybanen i Bergen

Bybanen i Bergen er Bergens kollektive skinnegående transportmiddel. Bybanen går fra Byparken i sentrum til Birkelandsskiftet, mens den i løpet av 2017 vil bli utvidet med forlengelse til Bergen lufthavn Flesland.

Bybanenes historie

På slutten av 1960-tallet og 1970-tallet begynte drabantbyene rundt Bergen å oppstå, og folket trengte da et bedre kollektivt transporttilbud som kunne ta dem rundt fra drabantbyene og til sentrum, dessuten ble også trikken nedlagt i 1965. Sv-politikeren Bjørn Gullachsen kan ses på som den første og fremste talsmannen for et miljøvennlig kollektivt transportmiddel, men dessverre ble ikke hans ide realisert på denne tiden. Senere på 1980-tallet opplevde byen større trafikkproblemer og det ble bygd nye og bedre veier. Ideen om et miljøvennlig kollektivt fremkomstmiddel ble da igjen aktuelt, og i spissen for dette sto blant annet miljøbevegelser og kjente karer som Gunnar Staalesen og Erling Gjelsvik.

Det tok likevel nokså lang tid før bystyret vedtok å bygge en bybane om en finansiering kom på plass, det skjedde nemlig ikke før i år 2000, og det var først i 2005 at finansieringen var på plass.

Det ble stor debatt om Bybanen da mange mente at det ville koste alt for mye penger. Noen mente også at det ville være bedre med en såkalt sporbuss, eller metrobuss, men det slo ikke gjennom.

Utbyggingen startet i januar 2008, og allerede i juni 2010 ble den første strekningen fra sentrum til Nesttun åpnet for passasjertrafikk. På åpningen var ingen ringere enn Dronning Sonja representert, som sammen med byråd for miljø- og byutvikling Lisbeth Iversen og byrådsleder Monica Mæland gikk inn på bybanevogn nummer 205 klokken 12.05 den 22. juni 2010.

I dag er Bybanen svært populær og i en undersøkelse fra 2014, mente hele 77 % at Bybanen burde bygges ut til flere bydeler.

Den prisvinnende Bybanen

Vakre vegers pris, eller Vegdirektørens pris for vakre veger, er en konkurranse som arrangeres av Statens Vegvesen. I 2012 ble Bybanen tildelt prisen, og kunne dermed ta hjem en prestisjetung hederspris for veganlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset omgivelsene.

Året før, i 2011, ble Bybanen også tildelt en pris. De vant da «Worldwide Project oftheYear» av LightRailTransit Association i London mot andre konkurrenter som bestod av bybanene i Dallas i USA, Angers i Frankrike og Gold Coast i Australia. Juryens begrunnelse for utvelgelsen var følgende:

  • «dette fantastiske systemet er modell for utvikling av bybaner over hele verden»
  • «Effektiv design og planlegging gjorde at den første linjen ble realisert på bare to år, innenfor tidsplanen og innenfor budsjett. Den har allerede forbigått alle forventninger om passasjerutvikling, og enda mer viktig, blitt et landemerke for regionen.»

Bybanens byggetrinn

Bybanens første byggetrinn ble åpnet den 22. juni 2010 og bestod av 15 holdeplasser på en 9,8 kilometer lang strekning til Nesttun.

Sommeren 2013 ble byggetrinn 2 åpnet med 5 nye holdeplasser langs en 3,6 kilometer lengre bane til Lagunen.

Deler av byggetrinn 3 åpnet i august 2016 med en utvidet linje til Birkelandsskiftet terminal og inkluderer 7 nye holdeplasser.

I 2017 vil hele strekningen i byggetrinn 3, frem til Bergen lufthavn Flesland, åpne for trafikk. Det vil skje når Avinor ferdigstiller den nye flyplassterminalen som har planlagt åpning i august 2017. Det er da planlagt at Bybanen skal kjøre helt fremt til terminalen på Flesland.

Hvis prisen holder seg på samme nivå, omtrent 36 kroner for en enveisbillett, vil kanskje Bybanen bli tildelt enda en pris; «Norges rimeligste og mest miljøvennlige flyplasstransport»? Det skal i alle fall mye til for å slå dette fantastiske tilbudet til like fantastisk pris!